Lunetten Inundatiekanaal

Vanwege het coronavirus liggen de reguliere activiteiten van Lunetten Wil Wel in buurtcentrum De Musketon al vanaf maart stil. Inmiddels is het buurtcentrum wel weer beperkt en onder voorwaarden open, maar het is nog niet duidelijk welke mogelijkheden dat biedt om activiteiten te organiseren.

In de afgelopen periode hebben we niet stil gezeten. We waren betrokken bij de totstandkoming van de folder ‘Lunetten in tijden van corona’, op Goede Vrijdag hebben we 70 bewoners die anders elk jaar aan de paaslunch meedoen verrast met een paaspakketje en onlangs hebben we een belrondje gedaan in ons netwerk om te horen hoe het met iedereen is.

De meeste mensen weten zich aardig te redden, hebben contact met buren, vrienden en familie én met de buurtgenoten die ze o.a. via de activiteiten in De Musketon kennen. Toch is dát wat het meest gemist wordt: een ontmoetingsplek waar je met deze of gene een praatje kan maken met een kopje koffie of thee erbij.

Die feedback is de reden waarom we als Lunetten Wil Wel binnenkort met onze vrijwilligers in gesprek gaan. We gaan kijken wat de mogelijkheden en wensen zijn en waar we rekening mee moeten houden als we iets willen organiseren. De veiligheid van de vrijwilligers en de deelnemers staat voorop!
Hoewel normaal gesproken de activiteiten in de zomerperiode stil liggen, hopen we eigenlijk dat we deze zomer toch een aantal keer iets kunnen organiseren om het mogelijk te maken dat mensen elkaar weer ontmoeten.

Nog even afwachten dus hoe dingen gaan lopen. In de tussentijd hobbelen we een beetje voort zoals de afgelopen maanden.
Een aanrader zijn de online dialogen van Utrecht in Dialoog. Nu de ‘live’ buurtdialogen in Lunetten geen doorgang kunnen vinden, bieden de online dialogen een leuk alternatief. Ook als je jezelf misschien niet zo digitaal vaardig vindt, is dit een laagdrempelige manier om via ZOOM (beeldbellen) met anderen in contact te komen.

Heb je verder behoefte aan contact, een praatje voor de gezelligheid of heb je op de een of andere manier hulp nodig, aarzel dan niet om te contact met ons op te nemen.
Ook suggesties voor manieren om elkaar te ontmoeten zijn welkom.
Je kunt ons mailen op contact@lunettenwilwel.nl of ons bellen op 06 17123454.