In normale tijden is Goede Vrijdag voor Lunetten Wil Wel altijd de dag dat de laatste puntjes op de ‘i’ gezet worden van de voorbereiding van de paaslunch op tweede paasdag. Dit jaar is alles anders en kan paaslunch vanwege het coronavirus niet doorgaan.

Wel wat teleurstellend natuurlijk voor alle deelnemers, voor wie deze paaslunch altijd een welkome afwisseling is in soms toch een lang paasweekend.
Om toch een vrolijk tintje aan het paasweekend te geven heeft Lunetten Wil Wel contact gezocht met Stichting Present en Albert Heijn Lunetten om te kijken of er misschien toch iets leuks bedacht kon worden.

Nou, dat is gelukt. Vandaag werden er bij de vaste gasten van de paaslunch en betrokken vrijwilligers speciale paaspakketjes langs gebracht. Stichting Present bracht ons via haar netwerk in contact met een studentenhuis in Lunetten dat wilde helpen bij het samenstellen en rondbrengen van de pakketjes, filiaalmanager Richard Willemse van AH stelde een aantal producten uit het AH-assortiment ter beschikking en Lunetten Wil Wel zorgde voor een vrolijk bloemetje en een wenskaart voor 70 bewoners van Lunetten.

Vrijdagochtend werden de boodschappen bij Albert Heijn opgehaald en naar de studenten gebracht. Zij verdeelden de levensmiddelen, pakten ze in én schreven een persoonlijke boodschap op de bijgevoegde ansichtkaarten. Vanaf half twaalf werd er bezorgd en om drie uur kwam het bericht dat iedereen op de lijst de paasverrassing ontvangen had.

De studenten kregen leuke reacties en de leuke verrassing toverde bij heel wat mensen een glimlach op het gezicht. Via telefoon en whatsapp kwamen ook leuke reacties binnen waarin hartelijk bedankt werd voor de verrassing.

Een mooie samenwerking dus én een mooi resultaat op deze hele goede vrijdag. Fijne paasdagen!