Afgelopen zaterdag was Lunetten Wil Wel op de wijkdag aanwezig met een kraam. Hier konden mensen niet alleen terecht voor informatie over Lunetten Wil Wel, maar ook over Burennetwerk Utrecht Zuid en Het Knooppunt.
Bij de kraam was het een komen en gaan van mensen. Oude en nieuwe bekenden kwamen langs voor een praatje met een van de vrijwilligers die bij genoemde organisaties actief zijn. Was je er niet bij, maar wil je wel weten wat we allemaal doen en wil je misschien wel een betekenisvolle bijdrage leveren? Lees dan snel verder.

Burennetwerk Utrecht Zuid
Burennetwerk Utrecht Zuid is een initiatief van Lunetten Wil Wel samen met actieve bewoners in Hoograven. Je kunt de hulp van het burennetwerk inroepen voor bijvoorbeeld kleine klusjes, voor gezelschap of voor samen een wandelingetje maken. Het burennetwerk zoekt dan in de buurt een actieve bewoner die aan jou gekoppeld wordt. Je kunt je natuurlijk ook aanmelden als hulpbieder en zo iets voor een ander betekenen!
Meer weten over Burennetwerk Utrecht Zuid? Kijk dan hier: Burennetwerk Utrecht Zuid.

Inloophuis Het Knooppunt
Inloophuis Het Knooppunt is al jarenlang huiskamer in de wijk voor enkele tientallen mensen, die zich hier thuis voelen. Velen van hen wonen alleen en hebben het niet makkelijk. Sommigen zijn echte stamgasten, anderen komen af en toe. Wat ze daar vinden? Een plek waar je gewoon kunt binnenlopen zonder dat je van alles moet of allerlei vragen moet beantwoorden, zoals bij de hulpverlening vaak het geval is. Je kunt meedoen met een gesprek of zwijgen of iets lezen of zegeltjes plakken of…

Het inloophuis staat open voor alle wijkgenoten. Bijna elke dag kun je aanschuiven voor een kopje koffie en een praatje. Op vrijdagavond worden er spelletjes gespeeld en op zaterdag kun je terecht in de ruilwinkel. Het Knooppunt wordt georganiseerd door vrijwilligers en wordt ondersteund door de kerken en sociaal makelorganisatie DOCK.

Dit jaar is Het Knooppunt genomineerd voor de Ariënsprijs voor diaconie. Wil je voor Het Knoopunt en je wijkgenoten je best doen? Breng dan je stem uit op Het Knooppunt, dat kan via deze link: stemmen Ariëns publieksprijs. Je steun wordt enorm op prijs gesteld!

Meer weten over Het Knooppunt? Kijk dan hier: Het Knooppunt.

Lunetten Wil Wel
Lunetten Wil Wel ken je natuurlijk wel, maar weet je ook dat we nog vrijwilligers zoeken?
Ben je of ken je iemand die met ons aande slag wil in de wijk? Kijk dan snel bij de vrijwilligersvacatures.