Over Zorgcafé Lunetten

Lunetten Wil Wel organiseert vier keer per jaar het Zorgcafé Lunetten.
Met dit Zorgcafé willen we een ontmoetingsplek bieden aan mensen die langdurig voor een ander zorgen (mantelzorgers) en aan de mensen voor wie gezorgd wordt.
Met het Zorgcafé bieden we ontspanning, contact met lotgenoten en informatie.

Ontspanning

Mantelzorgers en degenen voor wie gezorgd worden zijn welkom om actief deel te nemen. Even ontspannen en genieten van iets lekkers bij de thee of van lekker eten bieden de kans om even te ontsnappen aan de dagelijkse drukte.

Ervaringen uitwisselen

Verder kunnen de aanwezigen in het Zorgcafé hun ervaringen uitwisselen en gebruik maken van de aanwezige kennis en kunde.

Nieuwe contacten

Via het Zorgcafé doen mensen ook nieuwe contacten op, wat handig is bij het bouwen aan een sterk sociaal netwerk en het versterken van de eigen zelfstandigheid.

Samenwerking
Lunetten Wil Wel werkt samen:

■ met de formele zorginstanties waar-onder het Gezondheidscentrum, het Buurtteam, de thuiszorgorganisaties, de sociaal makelorganisatie, U Centraal en Steunpunt Mantelzorg.
■ met de bewoners in de wijk die zich actief inzetten voor hun medebewo-ners. Via Burennetwerk Utrecht Zuid kan o.a. gezelschap en hulp bij kleine klusjes in huis geregeld worden.

Steunpunt Mantelzorg Utrecht

De samenwerking met Steunpunt Mantelzorg biedt de mogelijkheid om gebruik te maken van gespecialiseerde kennis en ervaring bij het organiseren van het Zorgcafé en andere activiteiten voor mantelzorgers.
Steunpunt Mantelzorg Utrecht (SMU) is onderdeel van U Centraal. SMU is de plek waar mantelzorgers, beroeps-krachten, vrijwilligers en beleidsmakers met elkaar samenwerken. Hier kunt u kennis en ervaringen uitwisselen over mantelzorg. We verbinden en versterken, zodat mantelzorgers beter worden gehoord en beter worden ondersteund.

Meer weten?

Neem dan contact op via het contactformulier.