Voor de zomer vond er in De Musketon een reeks Creatieve Dialogen plaats, georganiseerd in samenwerking met Utrecht in Dialoog. In augustus was er nog een afsluitende sessie waarbij de deelnemers terugkeken op deze mooie dialoogreeks.

Het was ook terugkijken in de letterlijke betekenis van het woord, want het Huis van Betekenis had de opbrengsten van de 5 dialogen samengevoegd in een mooi vormgegeven uitgave waarvan alle deelnemers een exemplaar ontvingen. Daarin was het volgende te lezen:

Van mei tot juli zijn we creatief met elkaar in gesprek geweest. Op 5 dinsdagmiddagen kwamen we als groep bij elkaar. Elke bijeenkomst had een nieuw thema en een andere creatieve vorm die we samen hebben uitgeprobeerd. Dat was een groot succes! Al tekenend, schrijvend en met behulp van theater hebben we samen verbindende bijeenkomsten gehad. We kwamen samen tot nieuwe inzichten, inspireerden elkaar en het was vooral ook erg gezellig.

Thema van de reeks was Je thuis voelen. Dit thema kwam in elke sessie op een andere manier aan bod. In een van de sessies werden zogenaamde 11-jes geschreven. Dit was een van die 11-jes:

Samen
Bouwen we
Aan een plek
Veilig, warm,
zeker, knus
Thuis


Bij de afsluitende sessie in augustus werd er gepraat over wat de Creatieve dialogen de deelnemers gebracht hadden en werd er gepeild of er behoefte was aan een vervolg in een of andere vorm.
Conclusie was in ieder geval dat alle deelnemers met plezier hadden meegedaan.
Reden genoeg om samen met Utrecht in Dialoog te kijken of dit of komend jaar nog eens een reeks Creative dialogen in Lunetten kunnen organiseren.

Meer weten over Utrecht in Dialoog? Kijk dan hier: Utrecht in Dialoog.