Sociaal_tuinieren_Lunetten_220423_37

Zaterdag 22 april was een heerlijk dagje voor sociaal tuinieren. Met een flinke groep vrijwilligers, voor het merendeel buurtbewoners uit Lunetten, werden 4 tuintjes aangepakt en opgeknapt van buurtbewoners die dat zelf niet meer kunnen.
De dag begon zonnig op stadsboerderij Koppelsteede en op de verschillende tuintjes werd meteen veel werk verzet. Na de smakelijke lunch op Koppelsteede gingen de handen weer uit de mouwen en lieten de groendoeners zich niet uit het veld slaan door de inmiddels gestaag uit de hemel vallende regen.
Einde dag lagen de tuintjes er weer een stuk fraaier en verzorgder bij dan aan het begin. Er werd niet alleen hard gewerkt, er werd ook flink gesocialized.

Dank aan stadsboerderij Koppelsteede voor de gastvrijheid, aan de lokale Hoogvliet die allerlei lekkers voor de lunch ter beschikking stelde, aan Present Utrecht voor de organisatie en ondersteuning, aan alle vrijwilligers die met veel enthousiasme aan de slag gingen en aan de tuineigenaren die hun tuintjes vol vertrouwen aan de groendoeners overlieten.
 Speciale dank aan Joëlle, Renske en Leendert.

Meer groen doen!
Niet alleen op deze Sociaal tuinierendag kunnen we handjes gebruiken, het hele jaar door zijn er groene klussen te doen in de wijk. De tuintjes die we zaterdag onder handen genomen hebben, kunnen in de loop van het jaar ook nog wel eens een keer wat aandacht gebruiken.

En verder zijn er ook andere activiteiten in het groen waar je je handen voor uit de mouwen kunt steken, zoals het onderhoud van de salamanderpoelen. Op de nieuwe themapagina ‘Groen’ op lunetten.nl vind je een overzicht van activiteiten waar je je als Lunettense groendoener voor in kunt zetten.