Zaterdag 22 april 2023 , 9:30 – 16:00 uur

Present Utrecht, Burennetwerk Utrecht Zuid en Lunetten Wil Wel organiseren sinds 2019 jaarlijks een Sociaal tuinierendag in Lunetten. Op zaterdag 22 april 2023, toevallig ook Nationale Zaaidag, staat de volgende editie op het programma.

Actieve buurtbewoners steken de handen uit de mouwen en gaan aan de slag in een aantal tuintjes die wel wat aandacht kunnen gebruiken. Het gaat om tuintjes van mensen die om uiteenlopende redenen niet meer in staat zijn om zelf hun tuin goed te onderhouden. De hulp van buurtbewoners en van de vrijwilligers van Present is dus meer dan welkom!

Er wordt ’s ochtend verzameld op Stadsboerderij Koppelsteede, waar rond lunchtijd weer een heerlijke lunch klaarstaat voor de harde werkers. Ook meedoen? Meld je dan als vrijwilliger aan via contact@lunettenwilwel.nl

Naast harde werkers in de tuintjes zijn we op zoek naar:

  • iemand die ’s ochtends vroeg mee wil helpen om spullen (gereedschappen, tuingrond en planten) op te halen;
  • iemand met tuinkennis die in de week voorafgaand aan de Sociaal tuinieren-dag met het organisatieteam de tuinen wil bekijken en mee wil beoordelen wat er moet gebeuren.