Uitreiking_Bokaal_2022_Lous_liggend-800x445

Zaterdag 7 januari werd door Lunetten Wil Wel, Bewoners Overleg Lunetten, Burennetwerk Utrecht Zuid en Wijkcoöperatie Lunetten een druk bezochte nieuwjaarsborrel georganiseerd.

De organiserende initiatieven blikten terug op het afgelopen jaar en vooruit op het nieuwe jaar.
Ook werd er stil gestaan bij het overlijden van Ties Bressers, die zich jarenlang als vrijwilliger, o.a. bij het BOL, ingezet heeft voor de bewoners van Lunetten

De nieuwjaarsbijeenkomst bood ook de gelegenheid tot het uiteiken van de BOL-wisselbokaal voor de Bruggenbouwer van het jaar.
Cees van den Brink, de bruggenbouwer van 2019, maakte de winnaar bekend: Lous Brouwer. Lees hier zijn speech. De bokaal werd overhandigd door Juliëtte namens de redactie van Hallo! Lunetten, die de bokaal vorig jaar in ontvangst nam voor alle vrijwilligers, die zich in coronatijd voor anderen in de wijk hadden ingezet.

De traditie van de Bruggenbouwersbokaal ontstond in 2007. Sindsdien reikt het BOL elk jaar de prijs uit aan een wijkgenoot die zich heeft ingezet voor de sociale samenhang in Lunetten. De winnaar draagt een jaar later zijn of haar opvolger voor. In 2020 is de prijs in verband met de lockdown niet uitgereikt. Cees van den Brink, bokaalwinnaar 2019, heeft in 2021 alle vrijwilligers in Lunetten voorgedragen, die zich in coronatijd voor anderen in de wijk ingezet hebben. Dit jaar is de genodigden gevraagd een kandidaat voor te dragen.

Naast de feestelijke uiteiking van de Bruggenbouwersbokaal en de toespraakjes van de vertegenwooridgers van de verschillende initiateven, was er natuurlijk de gelegehedi om met elkaar in gesprek te gaan onder het genot van een hapje en een drankje. Barvrijwilliger Willem schonk weer met vaardige de nodige drankjes in en Shammy Smulders, van Smulders Kookt en Aphrodite Gyros, had voor heerlijke hapjes gezorgd waar volop van werd genoten. Een goed begin dus van een veelbelovend jaar.

Foto: Maarten Brinkman.