Buurtdialoog in De Musketon, maandag 3 oktober 2022, 14:15 – 16:30

Mensen zijn sociale wezens; we willen onszelf kunnen zijn en ook ergens bij horen. Dit is een basisbehoefte, die in ons allemaal aanwezig is. Net als voeding en de veiligheid van een dak boven je hoofd, kunnen we niet zonder contact en relaties met anderen. Jezelf kunnen zijn bij anderen geeft een gevoel van verbinding en van werkelijk erbij horen.

Tijdens deze bijeenkomst onderzoeken we met elkaar hoe ‘erbij horen’ er voor ieder uitziet en hoe dat kan bijdragen aan je gezondheid. Praat je mee? Hoe meer perspectieven, hoe meer we van elkaar kunnen leren! Meld je aan via de rode knop op deze webpagina van Utrecht in Dialoog:

Erbij horen – samen gezonder

Erbij horen

Met wie voel jij je verbonden en wie wil je leren kennen? Wanneer ervaar jij dat je erbij hoort en wat maakt dit mogelijk? Wat ervaar je als je je niet verbonden voelt? Heb je je wel eens afgewezen gevoeld en wat deed dat me je? Hoor je ergens bij en voel je je daar beter door? Bij welke groepen of gemeenschappen voel jij je thuis?

Luister waar anderen bij horen, deel je eigen verhaal in deze dialoogbijeenkomst en laat je inspireren door ervaringen van anderen.

Erbij horen maakt gezonder

Uit onderzoek blijkt dat een gevoel van verbondenheid bijdraagt aan meer geluk en algemeen welzijn. Je voelt je beter als je veel contact hebt met familie, vrienden of je partner. Het doet wonderen voor je gemoedsrust en emotionele stabiliteit, en ze kunnen je steunen in moeilijke tijden. Hoe is dat voor jou? Wat brengen sociale contacten jou? Wat gebeurt er wanneer je je verbonden voelt met iemand anders? Zijn er bepaalde contacten die meer bijdragen aan je welzijn dan anderen?

Programma

14:15     Inloop
14:30    Welkom en inspiratie op het thema
14:45    In gesprek met elkaar
16:15     Inzichten met elkaar delen en afronden

Kom de verbinding opzoeken!

Deze dialoog kan zo’n stap zijn waarmee je het gevoel van verbondenheid ervaart. We gaan met elkaar in gesprek over wat ‘Erbij horen’ voor jou en voor anderen betekent. We horen waarin we van elkaar verschillen, maar ook wat onze overeenkomsten zijn. Je bent van harte welkom!