Appeltaartconcert: De Keizer en de Nachtegaal

Zondagochtend 21 november vond er een bijzondere voorstelling plaats in de theaterzaal van De Musketon. Vier aan de Stichting Appeltaartconcerten verbonden musici speelden een bijzondere uitvoering van het verhaal van De Keizer en de Nachtegaal. De zaal was (mede dankzij de toepassing van het coronatoegangsbewijs) goed gevuld. Het publiek bestond uit een gemêleerd en goed gemutst gezelschap.

De uitvoering van het sprookje was… sprookjesachtig. Het goed uitgelichte en eenvoudige decor vormde een kleurrijke achtergrond voor de musici. De verstelster/zangeres bewoog zich sierlijk over het podium en samen met de drie musici bracht zij het verhaal tot leven. De tonen van de piano, de fagot en de altviool vormden samen met de zang van de vocalist een fraai en sprankelend geheel. Ook voor mensen die misschien niet meteen op een klassiek concert afkomen was deze voorstelling een genot om naar te kijken en naar te luisteren.

Iedereen in de zaal, van jong tot oud, genoot van de voorstelling, het applaus na afloop en de bloemen waren de musici van harte gegund. En toen kwam natuurlijk nog het lokkertje: de appeltaart. De betrokken vrijwilligers deden goed hun best om iedereen te voorzien van een lekker stukje appeltaart, al dan niet met slagroom. Aan de tafeltjes gonsde het van de gesprekken, waarmee ook het doel om mensen met elkaar in contact te brengen weer geslaagd te noemen was. ‘Voor herhaling vatbaar’, was de kreet, dus in 2022 gaan we ook weer kijken wat we als Lunetten Wil Wel samen met de Stichting Appeltaartconcert voor elkaar kunnen krijgen in ‘onze’ onvolprezen theaterzaal.

Met dank aan de musici: Karin Strobos (zangeres en vertelster), Dymphna van Dooremaal (fagot), Daan Kortekaas (piano) en Michiel Holtrop (altviool).
Verder dank aan Robert Jan de Boer voor het licht en geluid, aan Willem Stokker voor de koffie, thee en hand- en spandiensten en aan de vrijwilligers van Lunetten Wil Wel die zich vol verve ingezet hebben om er weer een geslaagde activiteit van te maken!