coronacheck

Met het opheffen van de 1,5 meter afstand maatregel wordt voor met name plekken waar veel mensen samenkomen (café, theater, bioscoop, restaurant) verplicht om een coronatoegangsbewijs te tonen, ook bekend als de QR-code in de CoronaCheck-app.

Niet iedereen beschikt over een smartphone en kan dus ook niet de QR-code via de CoronaCheck-app laten zien. Gelukkig bestaat de mogelijkheid om de QR-code op papier aan te vragen.

Dat kan op verschilende manieren:

  • Via deze website van de Rijksoverheid kun je je CoronaCheck QR-code aanvragen:
    https://coronacheck.nl/nl/print/
    Je logt hier in met je DigiD en doorloopt de aanvraag.
    Binnen een aantal dagen krijg je de QR-code per post thuis gestuurd.
  • Beschik je niet over een computer of vind je het lastig, dan kun je de CoronaCheck QR-code ook telefonisch aanvragen via het Rijksoverheid-publieksinformatienummer 0800-1351 of met 0800-1421.
    Hou je BSN en postcode bij de hand om je kunnen identificeren.
    Binnen een aantal dagen krijg je de QR-code per post thuis gestuurd.
  • In bibliotheken en gemeentehuizen liggen naar verwachting vanaf volgende week formulieren waarmee mensen een papieren coronapas kunnen aanvragen. Op het formulier kunnen mensen hun burgerservicenummer (BSN) en postcode invullen. Ze krijgen het toegangsbewijs enkele dagen later in de brievenbus. De methode werkt niet voor mensen die met een negatieve testuitslag toegang willen krijgen, omdat een testbewijs maar 24 uur geldig is.