Het was weer fijn om bij elkaar te komen om te genieten van de twee Appeltaartconcerten die werden gehouden in de Musketon op 2 juli. Een aantal topmusici bood ons een zeer gevarieerd programma klassieke muziek met na afloop koffie met appelgebak.
Stichting Appeltaartconcerten brengt klassiek muziek naar mensen toe en speelt o.a. in wijktheaters, buurtcentra en ouderenzorginstellingen. Met heel veel plezier werkt Lunetten Wil Wel hieraan mee om buurtbewoners dicht bij huis te laten genieten hiervan. Deze keer maakte de concerten ook onderdeel uit van het Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht en waren er ook gasten van buiten de wijk.

Genoten werd er! Een programma met onder andere muziek van Bela Bartok, Django Rheinhart en Astor Piazzola, maar ook een paar stukken speciaal gecomponeerd of gearrangeerd voor Appeltaartconcerten. Leuk om te vermelden is dat de getalenteerde cellist Kalle de Bie, die deze keer deel uitmaakt van de groep musici, in Lunetten woont. Vorig jaar zomer organiseerde hij wandelingen in Amelisweerd met verhalen en muziek van Johan Sebastiaan Bach en ook deze zomer in augustus staat dat weer in de planning. Aanmelding kan via zijn website Kalle de Bie.

En het was niet alleen genieten van de muziek, maar ook van het na afloop elkaar weer even ontmoeten onder het genot van een stuk appelgebak (met slagroom) en een kopje koffie. We konden dit keer een beroep doen op Dennie van Zijl, voor sommigen bekend van destijds in het Lunetten Werkcafé, waar hij ook al bekend stond om zijn heerlijke appeltaart. Ook deze keer weer uitstekend gelukt. Zonder de hulp van de vrijwilligers van Lunetten Wil Wel en de Musketon zou het ook niet goed mogelijk zijn dit te organiseren. Dus dank aan Willem, Pauli, Gerard, Anneke, Martin, Els en Yvonne.

Een mooi vooruitzicht is dat als de coronasituatie het op dat moment toelaat, we eraan werken om in november 2021 nog een keer een appeltaartconcert te organiseren.