Najaar 2020 organiseerden de Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan, Bibliotheek Utrecht en Lunetten Wil Wel de collegereeks ‘Filosofie’. Deze collegereeks werd door de deelnemers goed ontvangen, reden om met dezelfde partners ook in 2021 weer een reeks colleges aan te bieden. Het thema is deze keer ‘Spiritualiteit begrijpen’.

Data, tijdstip en aanmelden
De collegereeks ‘Spiritualiteit begrijpen’ stond al eerder op de planning en en was al nagenoeg ‘volgeboekt’. Vanwege uitstel door corona en de nieuwe planning die niet iedereen past, zijn er nog twee plekken beschikbaar!

De collegereeks vindt plaats op vier achtereenvolgende woensdagochtenden in de Bibliotheek in Lunetten, uiteraard onder voorbehoud van de dan geldende corona-maatregelen.
Collegedata zijn: woensdag 16, 23 en 30 juni en 7 juli, inloop 10 uur, start college 10.30 uur, einde 11.30.

Update: inmiddels zijn ook de laatste plekken voor deze collegereeks vergeven, je kunt je dus niet meer aanmelden.
Wil je op de hoogte blijven van mogelijke collegereeksen later dit jaar, stuur dan een e-mail naar contact@lunettenwilwel.nl

Inhoud collegereeks ‘Spiritualiteit begrijpen’
Spiritualiteit is een actueel thema dat je regelmatig tegenkomt, maar waarvan je soms te weinig weet om te kunnen beoordelen wat het voor jou kan betekenen. Deze collegereeks biedt een mooie kennismaking met een aantal verschillende facetten van Spiritualiteit.

In vier colleges worden de volgende onderwerpen behandeld: ‘Reiki’, ‘Chakra’, ‘Edelstenen’ en ‘Visualisatie; een gedachtekracht’. Kijk voor een uitgebreide beschrijving van elk afzonderlijk college hieronder.

Collegereeks ‘Spiritualiteit begrijpen’ door Joukje Brouwer
Oud Geleerd Jong Gedaan presenteert een collegereeks over Spiritualiteit, toegankelijk voor alle geïnteresseerden. Deze reeks bestaat uit vier opzichzelfstaande colleges. U neemt een duik in de wereld van spiritualiteit en u maakt kennis met onder andere een behandelmethode, filosofie en gedachtegang én met de theoretische onderbouwing en bevraging ervan.

In het eerste ‘Reiki’ onderzoeken we waar Reiki vandaan komt en nog interessanter, wat het precies inhoudt. Reiki is een oeroude handeling, maar wat weten we er nou echt van?

In het tweede college reizen we af langs de chakra’s en vertelt Joukje u meer over wat chakra’s zijn en waar ze vandaan komen. Het woord chakra betekent letterlijk wiel of schijf en is verbonden met bepaalde lichaamsdelen. Ieder mens heeft zeven chakra’s die ieder een eigen kleur en functie heeft, we bespreken uitgebreid wat dat allemaal behelst.

In het derde college bespreken we de eigenschappen van edelstenen. Misschien heeft u er thuis een paar van liggen of zijn ze verwerkt in een sieraad. Edelstenen zijn prachtig om naar te kijken, maar wist u dat bepaalde spirituele stromingen ook helende krachten aan worden toeschrijven? In dit college behandelen we een aantal edelstenen die in diverse therapieën worden ingezet.

Tijdens het vierde college, ‘Visualisatie; een gedachtekracht’ duiken we in de kracht van onze gedachten. Iedereen raakt wel eens verzeild in een fijne dagdroom zonder het door te hebben. Maar wat nou als u bewust kunt dagdromen en ook nog eens de leiding hebt? Kan dat? En willen we dat?


Foto: Rui Xu via Unsplash.