De zaterdag voor Pasen, ook bekend als Stille Zaterdag, was in het appartementencomplex Coppelwethe in Lunetten deze keer absoluut niet stil. Vanaf drie uur ’s middags klonk er muziek in de binnentuin van Coppelwethe en stonden er heel wat bewoners vanaf hun voordeur aan de balustrade te kijken en te luisteren.

Beneden in de tuin hadden vrijwilligers van het Balkon Danspaleis hun apparatuur opgesteld. Ook was er een aantal vrijwilligers naar Lunetten afgereisd om op de klanken van de muziek hun danskunsten te vertonen.
Muziekfavorieten van de bewoners werden ter plekke opgehaald en en de dienstdoende DJ viste menige klassieke hit uit zijn platenkoffer.
De bewoners op de balustrades en in de binnentuin kwamen ook in beweging op de swingende klanken van de muziek. Zo kwam er salsa- en dixielandmuziek voorbij, maakten André Hazes en ABBA hun opwachting en werd er ook nog even gerockt met Elvis Presley. Het weer zat ook mee, want het zonnetje liet zich tussen alle wolken door goed zien. Kortom, een heel spektakel dat anderhalf uur duurde en waar iedereen van genoot. Een welkome afwisseling in deze ook voor de bewoners van Coppelwethe toch wat saaie coronatijd.

Met dank aan de enthousiaste vrijwilligers van Het Danspaleis en aan de gemeente Utrecht voor de subsidie waarmee Het Danspaleis dit i.s.m. Lunetten Wil Wel kon organiseren en grote dank aan bewoners Willem die ter plekke alles goed geregeld had.