In het pré-coronatijdperk was Goede Vrijdag voor Lunetten Wil Wel altijd de dag dat de laatste puntjes op de ‘i’ gezet werden van de voorbereiding van de paaslunch op tweede paasdag. Die paaslunch was altijd een welkom en gezellig gebeuren voor de ouderen en de meer kwetsbare bewoners in de wijk.

Vorig jaar verzonnen we – noodgedwongen vanwege corona – een alternatief: een goed gevuld paaspakketje met lekkernijen om de paasdagen mee door te komen. Natuurlijk dachten we destijds dat eenmalig was. Toen we het met kerst toch nog een keer deden, hoopten we met Pasen 2021 wel klaar met corona te zijn, maar helaas, ook nu kunnen we de traditionele paaslunch nog niet organiseren.

Niet getreurd, toch nog maar een keer het alternatieve en succesvol gebleken recept. Dankzij de hulp van Albert Heijn Lunetten en een Lunettens studentenhuis konden we ook deze Goede Vrijdag een flink aantal ouderen en wat meer kwetsbare bewoners verrassen met een paaspresentje.

Filiaalmanager Richard Willemse van AH stelde een aantal producten uit het AH-assortiment ter beschikking en Lunetten Wil Wel zorgde voor een wenskaart voor bijna 90 bewoners van Lunetten.
Vrijdagochtend werden de boodschappen bij Albert Heijn opgehaald en naar de studenten gebracht. Zij verdeelden de levensmiddelen en lekkernijen, pakten ze in een leuk tasje in én schreven een persoonlijke boodschap op de bijgevoegde ansichtkaarten.

De studenten kregen ook deze keer weer leuke reacties en de leuke verrassing toverde bij heel wat mensen een glimlach op het gezicht. Via telefoon en whatsapp kwamen ook leuke reacties binnen waarin hartelijk bedankt werd voor de verrassing.

Een mooie samenwerking dus én een mooi resultaat op deze hele goede vrijdag. Fijne paasdagen!