Gouden Dagen

Speciaal voor 50-plussers die meer uit hun vriendschappen willen halen

Van praktische oefening tot vriendschap

Op alle leeftijden zijn vriendschappen een bron van stimulans, plezier en steun. De online Vriendschapscursus 50+ biedt de gelegenheid aan 50-plussers om eens stil te staan bij hun vriendschappen en daarnaast actief aan de slag te gaan met praktische oefeningen. De cursus bestaat uit een inleiding en vijf lessen, waarvan je er elke week één volgt. In totaal duurt de cursus dus zes weken. De online Vriendschapscursus 50+ is gebaseerd op een succesvolle vriendschapscursus van prof. dr. Nan Stevens en wordt aangeboden door de Stichting Gouden Dagen.

1 november 2020 gaat de cursus weer van start. Dit wordt mogelijk gemaakt door de medische inspiratorprijs van ZonMW en er is plek voor 500 mensen. Starten met de cursus kan in de maand november. Je hebt dan tot 15 januari 2021 de tijd om de cursus af te maken. Deelname aan de cursus is op dit moment gratis.

Onderwerpen van de lessen in de cursus:
Week 1: Introductie
Week 2: Nieuwe  contacten
Week 3: Sociale contacten onderhouden en relaties verbeteren
Week 4: Zelfwaardering en vriendelijk zijn voor jezelf
Week 5: Een betere vriend of vriendin worden: Wensen en grenzen in vriendschap
Week 6: Verwachtingen van vrienden en vriendschap

Doordat de cursus online wordt aangeboden kun je thuis, wanneer het je uitkomt en in je eigen tempo aan de slag gaan met vriendschap. Je volgt de cursus zelfstandig en wordt hierin niet begeleid, wel is er een mogelijkheid om vragen te stellen als iets onduidelijk is.

Je kunt je aanmelden via de link op deze pagina

Bekijk ook onderstaande video die gebruikt is om fondsen te werven voor het ontwikkelen van de online training.

Klik op de afbeelding om de video te bekijken

Foto: Gouden Dagen