maandag 9 november 2020, 14:00 – 16:00

Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen is deze dialoog volledig online met behulp van zoom. Heb je hulp nodig bij online? Geef dit aan op het aanmeldformulier! Aanmelden is verplicht. 

Deze dialoog vindt online plaats op maandag 9 november van 14-16 uur. Volg de link naar deze pagina en meld je daar aan met de rode knop (registreren): Utrecht in Dialoog: Zorg voor elkaar. Deze online dialoog staat open voor alle inwoners uit heel Utrecht, iedereen is dus van harte welkom.

Het thema van deze onine dialoog is: Zorg voor elkaar. Deel je ervaringen over dit thema tijdens deze dialoog. Iedereen is welkom!

Zorg voor elkaar

In Lunetten wonen mensen met verschillende mogelijkheden en zorgen. Sommige bewoners ontmoeten elkaar, zorgen voor naasten en delen zorg met elkaar. Wat doet het om voor naasten te zorgen, wat betekent dat voor je leven, je relatie? Hoe zou je zorg voor naasten meer willen/kunnen delen? Waar verlang je naar, hoop je op? Zou je er een keertje tussenuit willen, je zorgen willen delen, meer hulp willen of heb je een heel andere droom? Welke stap kun je zetten om de zorg te verlichten, en wat heb je daarvoor nodig?

Wat is een dialoog?

Utrecht in Dialoog

In een dialoog staat luisteren naar elkaar voorop. Je onderzoekt verschillende ervaringen, waar het voor jou om draait, deelt idealen en wat je kunt doen om die te realiseren. Als je met mensen met verschillende achtergronden ervaringen deelt, ontdek je andere werelden en worden nieuwe mogelijkheden zichtbaar. Je ontdekt verschillen, overeenkomsten en ruimte om vanuit je eigenheid richting te geven aan je leven.

Wat is een online dialoog?

In online contactdialogen kun je vanaf je computer, video of smartphone via Online Zoomsessies in gesprek met anderen terwijl je elkaar ziet en hoort. Via internet ga je met 4 tot 6 mensen in gesprek onder begeleiding van een dialoogbegeleider. We delen onze ervaringen, hoop en wat we gaan doen volgens de dialoogmethodiek. Als je je aanmeldt ontvangt je het internetadres en wachtwoord. Ben je nog niet zo handig met Zoom, maar zou je best graag een keer mee willen doen? Geef dit dan aan op het aanmeldformulier, dan krijg je hulp zodat je ook deel kunt nemen.

Meer

Deze dialoog maakt deel uit van een reeks dialogen in Lunetten, georganiseerd door Lunetten Wil Wel is samenwerking met Utrecht in Dialoog. Uit onderzoek onder bewoners van Lunetten bleek dat inwoners in gesprek willen over wonen, welzijn en gezondheid, dat er behoefte is om meer de diepte in te gaan en ook lastige onderwerpen te bespreken.
Nu de dialogen vanwege corona allemaal online plaatsvinden, hebben mensen uit de hele stad Utrecht de kans om deel te nemen aan deze dialoog, aan de hand van een thema dat bij veel Utrechters speelt. Iedereen is dus van harte welkom!