buurtlunch

vr 16 oktober 2020, 14:00 – 16:00

Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen is deze dialoog volledig online met behulp van zoom. Heb je hulp nodig bij online? Geef dit aan op het aanmeldformulier!
Aanmelden is verplicht. 

Deze buurtdialoog vindt online plaats op vrijdag 16 oktober van 14-16 uur.
Volg de link naar deze pagina en meld je daar aan met de rode knop (registreren): Utrecht in Dialoog: Lekker eten. Iedereen is van harte welkom.

Het thema van de buurtdialoog Lunetten is deze keer: lekker eten. Wat betekent lekker eten voor jou? Wat en met wie eet je het liefst, of eet je liever alleen? Deel je ervaringen over lekker eten tijdens deze dialoog. Iedereen is welkom!

Lekker eten

Eten is een eerste levensbehoefte, net als ademen, maar ook veel meer dan dat: een moment om te genieten, tot rust te komen, om samen te zijn met anderen en om vriendschap, liefde of blijdschap te delen. Wat betekent lekker eten voor jou? Is eten voor jou gewoon iets wat noodzakelijk is, om je maag te vullen? Of heeft lekker eten meer betekenis voor je?

Samen eten kan bijvoorbeeld verbinding geven. Je dagelijkse maaltijd deel je vaak met mensen met wie je je verbonden voelt. Maar het werkt ook omgekeerd: het delen van je dagelijkse maaltijd met anderen kan verbinding geven. Vind je het leuk om samen te koken, samen te eten, verhalen te delen of eet je liever alleen voor de tv? Wat betekent het voor jou om samen met anderen te eten? Wat maakt het dat een maaltijd écht gezamenlijk is?

Heb je bijzondere herinneringen aan bepaalde gerechten of eetgewoonten? Aan het eten dat je moeder, opa of oma vroeger voor je maakte of aan een bijzonder etentje? Zijn je eetgewoonten veranderd door de jaren heen? Worden je eetgewoonten beïnvloed door anderen? Door invloeden uit andere landen en culturen? Kook je zelf of laat je dat liever aan een ander over?

Lees hier meer over Voeding: wat eten we vanavond?

Wat is een dialoog?

Utrecht in Dialoog

In een dialoog staat luisteren naar elkaar voorop. Je onderzoekt verschillende ervaringen, waar het voor jou om draait, deelt idealen en wat je kunt doen om die te realiseren. Als je met mensen met verschillende achtergronden ervaringen deelt, ontdek je andere werelden en worden nieuwe mogelijkheden zichtbaar. Je ontdekt verschillen, overeenkomsten en ruimte om vanuit je eigenheid richting te geven aan je leven.

Wat is een online dialoog?

In online contactdialogen kun je vanaf je computer, video of smartphone via Online Zoomsessies in gesprek met anderen terwijl je elkaar ziet en hoort. Via internet ga je met 4 tot 6 mensen in gesprek onder begeleiding van een dialoogbegeleider. We delen onze ervaringen, hoop en wat we gaan doen volgens de dialoogmethodiek. Als je je aanmeldt ontvangt je het internetadres en wachtwoord.

Meer

Deze dialoog maakt deel uit van een reeks dialogen in Lunetten, georganiseerd door Lunetten Wil Wel is samenwerking met Utrecht in Dialoog. Uit onderzoek onder bewoners van Lunetten bleek dat inwoners in gesprek willen over wonen, welzijn en gezondheid, dat er behoefte is om meer de diepte in te gaan en ook lastige onderwerpen te bespreken.