Zondagochtend 6 september organiseerde Lunetten Wil Wel in samenwerking met de Stichting Appeltaartconcerten een Appeltaartconcert in de Theaterzaal van buurtcentrum De Musketon.

Het nut van deze mooie theaterzaal werd nog maar eens bewezen: rekening houdend met de anderhalvemeterregel konden ca. 40 buurtbewoners uit de wijk een plekje vinden en genieten van een ochtend met klassieke muziek mét appeltaart.

De musici, normaal gesproken actief bij grote orkesten zoals o.a. het Nederlands Philharmonisch Orkest, brachten een aantal muziekstukken ten gehore van o.a. Paganini, Vivaldi en Bellini.

Het publiek genoot, te meer omdat voor een aantal van hen een regulier bezoek aan een theater of schouwburg vaak niet meer haalbaar is. Verblijd worden met de klanken van altviool, cello en gitaar op een zondagochtend in een zaal op loopafstand was voor velen een cadeautje en werd dan ook erg gewaardeerd. De in de pauze geserveerde appeltaart vormde daarbij de spreekwoordelijk kers op de taart.

Lunetten Wil Wel is in coronatijd actief gebleven om de doelgroep, oudere en kwetsbare bewoners in de wijk, de mogelijkheid te bieden tot ontmoeting en contact. Dit Appeltaartconcert droeg zeker bij aan deze doelstelling. Mooi was ook de inzet van een aantal actieve bewoners die er op deze zondagochtend voor zorgden dat alles soepel en coronaproof verliep.

Meer weten over de Appeltaartconcerten? Kijk dan op www.appeltaartconcerten.nl

Foto’s: Maarten Brinkman