Met de intelligente lockdown nog vers in het geheugen en met in het najaar mogelijk weer een noodzakelijke verscherping van de maatregelen, is het nut van videobellen inmiddels bekend.
Het is een prettige manier om op afstand toch een persoonlijke contact te onderhouden met familie, vrienden en bekenden. Veel mensen hebben de afgelopen maanden het plezier van videobellen ontdekt, waaronder ook veel ouderen die op deze manier zich konden onttrekken aan wat voor velen toch als een sociaal isolement werd ervaren.
Even een praatje met je maatje van de gymclub, even meekijken met het knutselwerkje van je kleinkind of even virtueel een kopje koffie drinken met de buurvrouw van de overkant.

Omdat niet iedereen even handig is met moderne apparatuur als laptops en tablets of omdat sommige mensen toch wat huiverig zijn voor moderne techniek, biedt de Bibliotheek Utrecht senioren gratis de workshop ‘videobellen op uw eigen apparaat’ aan.

De workshop wordt gegeven in één van de bibliotheekvestigingen, uiteraard op veilige afstand, in kleine groepjes (2-5 cursisten). Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via ouderenindewijk@bibliotheekutrecht.nl of op 030 286 1894 (ma t/m vr 10.00-17.00).

Ben je geïnteresseerd maar vind je het toch wat spannend? Kijk dan eens of er niet iemand in je directe omgeving is die samen met jou deze workshop wil doen, dan heb je meteen een maatje om het videobellen mee uit te proberen.