Na een aantal online dialogen in mei en juni en een pauze vanwege de zomerperiode pakken we eind augustus de draad weer op met de buurtdialogen in Lunetten: live ontmoetingen op de vertrouwde plek in De Musketon.

Op maandag 31 augustus gaan we met elkaar in gesprek over het thema Wat betekent (on)gezond zijn voor mij?
Deze buurtdialoog vindt plaats van 14-16 uur in de Musketon, Hondsrug 19, 3524 BP Utrecht.
Volg de link naar deze pagina en meld je daar aan met de rode knop (registreren): Utrecht in Dialoog: wat betekent (on)gezond zijn voor mij? Iedereen is van harte welkom.
NB. Aanmelden is verplicht. I.v.m. met de regels voor het gebruik van het buurtcentrum zijn hierop geen uitzonderingen mogelijk. Het minimum aantal deelnemers waarbij de buurtdialoog doorgang kan vinden is vier, het maximum aantal deelnemers is – in verband met de beschikbare ruimte – zes.

Wat betekent (on)gezond zijn voor mij?

Wat betekent gezondheid, gezond leven en gezond zijn? Hoe denken we over sporten, bewegen, alcoholgebruik, roken, stress, suiker en gezond eten, en welke rol speelt onze culturele achtergrond hierin? Hoe ga je om met gezondheid, ziekte en beperkingen en alle informatie en adviezen die je krijgt? Wanneer besluit je naar een dokter te gaan en wanneer niet? Hoe ga je om met de adviezen en/of medicijnen die je voorgeschreven krijgt. Wie of wat vertrouwen we, wat doe je er mee, waar verlangen we naar en wat kun je zelf doen?

Wat is een dialoog?

Utrecht in Dialoog

In een dialoog staat luisteren naar elkaar voorop. Je onderzoekt verschillende ervaringen, waar het voor jou om draait, deelt idealen en wat je kunt doen om die te realiseren. Als je met mensen met verschillende achtergronden ervaringen deelt, ontdek je andere werelden en worden nieuwe mogelijkheden zichtbaar. Je ontdekt verschillen, overeenkomsten en ruimte om vanuit je eigenheid richting te geven aan je leven.

Aan tafels van 6 tot 8 personen delen we onze ervaringen met erbij horen als je niet werkt, onze dromen en wat we gaan doen om die dichterbij te brengen. Een dialoog duurt ongeveer twee uur en kent verschillende fasen.  Je verkent een thema en wisselt ervaringen, dromen en mogelijkheden uit. Een getrainde dialoogbegeleider begeleidt het gesprek.

Meer

Deze dialoog maakt deel uit van een reeks dialogen in Lunetten, georganiseerd door Lunetten Wil Wel is samenwerking met Utrecht in Dialoog. Uit onderzoek onder bewoners van Lunetten bleek dat inwoners in gesprek willen over wonen, welzijn en gezondheid, dat er behoefte is om meer de diepte in te gaan en ook lastige onderwerpen te bespreken.