Gezond blijven

Gezond blijven

Lunetten Wil Wel organiseerde de afgelopen jaren in samenwerking met Utrecht in Dialoog een aantal keer een buurtdialoog. We moeten het nu even zonder die fijne ontmoetingen doen, maar er is een alternatief: de online dialoog, georganiseerd door Utrecht in Dialoog!

In mei gaan we iedere vrijdagochtend tussen 10 en 12 uur in gesprek over wat ons bezighoudt in Coronatijd. Speciaal voor oud, jong en iedereen die de buurtgesprekken in Lunetten, Leidsche Rijn, rond het Griftpark en elders in de stad mist.

Op 22 mei is het thema Gezond blijven. Wil je jouw ervaringen en verlangens delen en die van anderen horen? Meld je via deze pagina aan: Utrecht in Dialoog: gezond blijven en klik daar op de rode Registreer-knop. Iedereen is van harte welkom.

We maken voor deze gesprekken gebruik van Zoom. Heb je hulp nodig bij het online komen met Zoom? Kom een half uurtje eerder of neem contact op!

Programma

9:30 Hulp bij inloggen en Zoomgebruik op aanvraag
(graag aangeven op het registratieformulier)
10.00 Welkom en inspiratie op het thema
10.15 In gesprek in groepen van 4-6 personen
11.45 Opbrengsten delen
12:00 Afronding

Gezond blijven

Wat betekent gezond leven in coronatijd? Hoe ga je om met je gezondheid nu we zoveel mogelijk thuisblijven? Ben je minder in beweging? Of sport je vanuit huis of in het park in de buurt? Heb je meer tijd om te koken en wordt je eet- en drinkpatroon daardoor anders? Heb je je doktersbezoek uitgesteld? Wat betekent de isolatie voor je mentale gezondheid? Ervaar je spanning, angst, verveling, eenzaamheid? Hoe streng hou je je aan de omgangsregels voor je eigen gezondheid en die van anderen? Ben je bang om ziek te worden? Ben je bang dat (kwetsbare) mensen waar je je verbonden mee voelt ziek worden?

In gesprek in Coronatijd

We leven in een heel andere wereld dan we ons hadden voorgesteld toen we elkaar met een warme omhelzing een gelukkig en gezond nieuwjaar zoenden. We lopen alweer ruim een maand met een boog om elkaar heen en ontmoeten familie, vrienden, buren en collega’s op minstens anderhalve meter afstand. De oude wereld lijkt ver weg en niet snel terug te keren. Wat betekent dit voor jouw leven, je relaties en de verbanden waar je deel van uitmaakt? In deze serie gesprekken gaan we wekelijks in gesprek over wat ons bezighoudt in Coronatijd. Speciaal voor oud, jong en iedereen die de buurtgesprekken in Lunetten, Leidsche Rijn, rond het Griftpark en elders mist.

Meer thema’s

Hieronder vind je een voorlopig overzicht van de thema’s. Is er een thema waar jij graag over in gesprek wilt? Wil je een liedje, column of gedicht voorlezen of een thema voorbereiden? Stuur een mail naar info@utrechtindialoog.nl.

  • vrijdag 15 mei: creatief thuisleven
  • vrijdag 22 mei: gezond blijven/leven
  • vrijdag 29 mei: verschillen in de buurt

Meer onlinedialogen >>>

Hoe werkt een online dialoog?

  • Een online dialoog is een samenspraak, een gesprek over zaken die meer mensen bezighouden. Je luistert aandachtig naar elkaars persoonlijke ervaringen, onderzoekt en verdiept een thema en komt met elkaar tot een breder en dieper inzicht.
  • Je kunt je aanmelden voor een evenement via de rode knop en ontvangt dan een mail met een inloglink en wachtwoord waarmee je toegang krijgt tot de ruimte op internet waar het evenement plaatsvindt.
  • Voor de online gesprekken maken we gebruik van Zoom. Heb je hulp nodig bij het online komen met Zoom? Geef dit aan op het inschrijfformulier en kom een half uurtje eerder.

Lees hier meer over het gebruik van Zoom >>>