Lieve mensen,

Het coronavirus heeft een enorme impact op onze maatschappij en dus ook op ons leven hier in Lunetten. Met name de risicogroepen, waaronder ouderen en mensen met een kwetsbare gezondheid, dreigen geïsoleerd te raken. Kijk dus om naar mensen in je directe omgeving die dat nu juist zo hard kunnen gebruiken. Bied hulp waar mogelijk. Bel, FaceTime, doe boodschappen voor ze of gooi een kaartje door de bus.

Heb je hulp nodig bij het in contact komen met buurtgenoten van wie je denkt dat ze mogelijk je hulp nodig hebben? En schat je in dat deze mensen geholpen kunnen zijn met een leuk kaartje én onze contactinformatie? Dan hebben wij hebben wij ansichtkaarten die je bij die buurtgenoten door de bus kan doen. Je kunt zo nodig een stapeltje ophalen bij Cees, Zwarte Woud 19.

Ben je zelf niet in de gelegenheid om hulp te bieden, maar signaleer je bij iemand anders wel een hulpvraag, roep dan onze hulp in via de website van Burennetwerk Utrecht Zuid of telefonisch via 06 17123454.
Wij gaan dan met onze wijkgenoten en o.a. in samenwerking met Sjoerd van Lunet Werkcafé ons best doen de hulpvraag in te vullen.

Verder kun je natuurlijk deze buurtgenoten een plezier doen met een kaartje. Via het Oranjefonds kun je bijvoorbeeld deze leuke gratis kaartenset aanvragen: formulier.oranjefonds.nl/eenzaam

Zorg vooral ook goed voor jezelf en hou je aan alle voorgeschreven voorzorgsmaatregelen (bron: Rode Kruis).