Op maandag 10 februari van 14.00 tot 16.00 uur vindt bij Buurtcentrum De Musketon in Lunetten een dialoog plaats over ‘Van ontmoeten naar contact’.

Wat betekent contact voor jou? Hoe kom je echt met mensen in contact en hoe kun je elkaar leren kennen?

De dialoog is onderdeel van de serie ‘Erbij horen’, georganiseerd in samenwerking met Utrecht in Dialoog. In elke dialoog wisselen we vanuit een andere invalshoek van gedachten over vragen rondom ‘erbij horen’. ‘Erbij horen’ is in 2020 ook het jaarthema van Utrecht in Dialoog. Je kunt je aanmelden door een mailtje te sturen aan contact@lunettenwilwel.nl.

Van ontmoeten naar contact

Je ontmoet dagelijks nieuwe mensen. Je komt elkaar wel eens wat vaker tegen en zegt elkaar gedag. In de supermarkt, tijdens een wandeling door het park, op de sportschool, op het schoolplein. Je maakt dan even een kort praatje en je ziet elkaar niet meer. In dat korte gesprek heb je misschien een interesse met elkaar gedeeld. En zou het leuk zijn om daar verder over door te praten of om een activiteit te ondernemen. Misschien heb je ook al een eerste stap al gezet en doe je al mee met een activiteit. Maar hoe kom je nu echt met die ander in contact? Wat kun je doen om je met die ander verbonden te voelen? Wat laat je van jezelf zien? Hoe stel je je op en hoe ontdek je wat je samen deelt?

Met elkaar in gesprek

Utrecht in Dialoog

In De Musketon gaan buurtgenoten regelmatig met elkaar in dialoog over verschillende thema’s. In een dialoog ga je werkelijk met elkaar in gesprek. Je spreekt vanuit jezelf en stelt jezelf open voor het verhaal van de ander. Het gaat om aandachtig luisteren naar elkaars ervaringen, niet om de ander overtuigen van jouw eigen standpunt. Je onderzoekt met elkaar waar het om gaat, je deelt toekomstdromen en wat je kunt doen om die dichterbij te halen. De gesprekken vinden plaats aan dialoogtafels van 6 tot 8 personen onder begeleiding van door Utrecht in Dialoog getrainde dialoogbegeleiders. Iedereen komt aan bod, wordt gehoord en is van harte welkom.

Meer

Deze dialoog maakt deel uit van een reeks dialogen in Lunetten, georganiseerd door Lunetten Wil Wel. Uit onderzoek onder bewoners van Lunetten bleek dat inwoners in gesprek willen over wonen, welzijn en gezondheid, dat er behoefte is om meer de diepte in te gaan en ook lastige onderwerpen te bespreken.

Info

Datum: maandag 10 februari
Tijd:
van 14.00 tot 16.00 uur
Locatie:
Buurtcentrum de Musketon
Kosten: gratis
Aanmelden: stuur een mail naar contact@lunettenwilwel.nl