Muziek en zorg: Miracles of Music

Muziek en filmvertoning in theaterzaal De Musketon

Op dinsdagmiddag 15 oktober wordt in Lunetten de Nederlandse film ‘Miracles of Music’ vertoond. Hierin is te zien welke wonderen muziek kan verrichten bij de zorg voor zieke of kwetsbare mensen. De filmmaker, Pim Giel, is persoonlijk aanwezig en gaat na de film met het publiek in gesprek en zal vragen beantwoorden. Ook is er een muziektherapeut aanwezig die voorbeelden uit de praktijk zal laten zien èn horen.

De film is voor een breed publiek en voor iedereen die een warm hart toedraagt aan zorg voor elkaar: voor zowel mantelzorgers als beroepskrachten. Er worden tips gegeven hoe je muziek thuis en in een instelling kunt gebruiken om de zorg prettiger en makkelijker te maken. Muziek blijkt vaak een beter middel om met mensen in contact te komen dan woorden.

In de film vertellen diverse bekende muzikanten, waaronder zangeres Berget Lewis, en wetenschapper prof. dr. Erik Scherder over de wonderbaarlijke kracht van muziek op het brein en op henzelf. Muziektherapeuten laten zien wat muziek voor invloed kan hebben bij de zorg voor mensen die te maken hebben met:

  • Dementie
  • Parkinson
  • Autisme
  • Oorlogstrauma
  • Psychische problemen
  • Niet Aangeboren Hersenletsel

Programma

13.30 Inloop
14.00 Film
15.00 Zaalgesprek
15.30 Napraten met hapje/drankje
16.00 Eind

Tijdens het napraten zal de muziektherapeute gezellige live achtergrondmuziek verzorgen.

Voor meer informatie en aanmelden: inschrijfformulier mantelzorg
Geen internet? Bel naar Steunpunt Mantelzorg Utrecht: 030 2 361 740 – tussen 10 en 12 uur.