Je Passie Leven

Wil je in gesprek met buurtgenoten over Je Passie Leven? Op vrijdag 6 september gaan we in Lunetten in dialoog over gepassioneerd zijn en blijven, over oude en nieuwe passies. We laten ons hierbij inspireren door Old Passioned, een documentaire over een aantal markante ouderen, die doen waar hun hart blij van wordt. Dat stralen ze uit en inspireert jong en oud. Vervolgens gaan we in gesprek over wie jou inspireert, jouw passies en die van buurtgenoten.

Passies

We gaan in dialoog over onze passies. Wie/wat inspireert of raakt je in de documentaire ‘Old Passioned’ of daarbuiten? Heb je zelf ook passies, ben je daar naar op zoek of heb je er last van? Wat zijn jouw passies, geef je die de ruimte of beteugel je ze? Laat je die ook aan anderen zien, horen, proeven…? Wat is je droom en wat ga je doen?

Old Passioned is een documentaire over een aantal markante ouderen, die doen waar hun hart blij van wordt. Dat stralen ze uit en inspireert jong en oud. In de documentaire vertellen vier opmerkelijke ouderen over hun passies; Zwemkampioene Marianne Maandonks (91), karateleraar Hans Harthoorn (74), naaktmodel Maria Vliegen (73) en goochelaar Wim van Dokkum (78) tevens verdienstelijk drummer in de Dixie Daddies. Ze doen hun werk vol overgave, met plezier en met een ongekende energie. Wat is hun geheim om zo fit, actief en ogenschijnlijk gelukkig te zijn? Hoe gaan ze om met tegenslagen in hun leven? Thema’s als ænooit te oud’, ‘durf je te laten zien’ ‘blijf weerbaar’ en æzelfvertrouwen’ passeren de revue. Oud worden of zijn heeft ook zijn voordelen, vertelt onze 91-jarige zwemkampioene.

Programma

• 14.00 uur: inloop en welkom in de Musketon
• documentaire Old Passioned bekijken
• kennismaken met elkaar en onze passies
• in groepen van 6-8 personen in dialoog
• 16.00 uur: opbrengsten delen en afsluiting

Verruim je blik

De Buurtdialoog brengt wijkgenoten met elkaar in gesprek die elkaar niet vanzelf tegenkomen. Utrechters van alle leeftijden en achtergronden ontmoeten elkaar aan gesprekstafels van 6 tot 8 personen om nieuwe perspectieven, werelden en mogelijkheden te ontdekken. Een dialoog is een openhartig gelijkwaardig gesprek over thema’s die leven waarin nieuwsgierigheid voorop staat. Wil je ook je blik verruimen?

Datum: vrijdag 6 september 2019
Tijdstip: 14.00-16.00 uur
Locatie: De Musketon, Hondsrug 17-19, 3524 BP Utrecht

Graag aanmelden via: contact@lunettenwilwel.nl of via 06 53695404

 

De Buurtdialoog Lunetten wordt georganiseerd door Lunetten Wil Wel in samenwerking met Utrecht in Dialoog.