utregs requiem

Uniek muziekstuk over echte Utrechtse levens met aansluitend een dialoog over de thema’s die tijdens de voorstelling aan de orde komen. Vier componisten laten ons horen hoe het leven van zes gewone Utrechters een positieve wending nam nadat zij met een traumatische gebeurtenis of de dood werden geconfronteerd.

 

Utregs Requiem

Na de succesvolle eerste editie van het ‘Utregs Requiem’ (2018 ‘Waarheen leidt de weg’), is er een nieuwe serie levensverhalen op muziek gezet. Dit stuk gaat op 17 februari 2019 in première in TivoliVredenburg en wordt uitgevoerd door het Insomnio Ensemble en Kamerkoor Neon met solisten Esther Kuiper en Michael Wilmering. Daarna volgt een tournee met de kamermuziekversie langs andere Utrechtse podia.

Ook Lunetten staat op de playlist! Op vrijdag 22 maart is het Utregs Requiem te zien en te horen in de onvolprezen theaterzaal van De Musketon in Lunetten met aansluitend een dialoog.
Met het programmeren van deze voorstelling hoopt Lunetten Wil Wel de liefhebbers van klassieke muziek in Lunetten een plezier te doen!

Locatie: theaterzaal van De Musketon
Tijd: 19:30 – 22:30

Informatie over kaartverkoop en meedoen met de dialoog volgt binnenkort.

 

Lees hieronder de uitgebreidere informatie over deze unieke voorstelling

Utregs Requiem vertelt de levensverhalen van zes mensen uit Utrecht en omstreken. Verhalen waarin miskenning en uitsluiting en soms geweld of misbruik een rol spelen. Levenservaringen waarvan je, zeker in een aantal gevallen, zou zeggen ‘hoe kom je daar bovenop’. Kenmerkend voor alle hoofdpersonen in het Requiem is de veerkracht die hen redt. De altijd aanwezige wil om af te rekenen met het verleden en een nieuw leven op te bouwen. De wil om betekenis aan hun leven te geven die ze diep in hun hart voelen. Met vallen en opstaan.

Arjen werd als kind zo gepest dat hij er PTSS aan over hield. Als een beschadigd mens zocht hij zijn weg. Mothy vluchtte uit Iran om zélf te mogen denken. Wilma werd mishandeld en probeert te voorkomen dat de geschiedenis zich blijft herhalen.

Deze en drie andere opmerkelijke Utrechtse levensverhalen vormen een requiem in een moderne jas. En zijn op muziek gezet door vier hedendaagse componisten: Monique Krüs, Reza Namavar, Renske Vrolijk en Willem Wander van Nieuwkerk

De verhalen en de muziek vormen met elkaar een unieke muzikale vertelling over leven en dood, hoop en angst, schuld en bevrijding. Confronterend en herkenbaar tegelijkertijd.

Utregs Requiem is een productie van Stichting Albarica.