Van:                                Lunetten Wil Wel [contact=lunettenwilwel.nl@mail75.atl11.rsgsv.net] namens Lunetten Wil Wel [contact@lunettenwilwel.nl]

Verzonden:                     dinsdag 15 september 2015 16:15

Aan:                                Inge

Onderwerp:                    Nieuwsbrief LWW september 2015

 

Nieuwsbrief LWW, september 2015

View this email in your browser

 

Oogstfeest Koppelsteede

Op zondag 27 september  is er weer Oogstfeest  op Koppelsteede.

Lunetten Wil Wel zal daar graag op die laatste zondag van de maand bij aan sluiten, want het wordt vast heel leuk, gezellig en lekker. Het feest is van 13.00-17.00 uur.

Kom ook naar het oogstfeest op Koppelsteede en doe de pannenkoekenspeurtocht, pers zelf heerlijke sap of bezoek de markt met diverse zelfgemaakte producten. Kijk naar de voorstellingen van het circus en theater.

Als u samen met andere LWW'ers daar heen wilt kunt u zich al vast aanmelden in de Musketon of via contact@lunettenwilwel.nl

Wij verzamelen om 13.30 uur bij de Musketon en gaan samen naar Koppelsteede. Om 16.00 uur vertrekken we weer naar De Musketon of naar huis.


Lunetten Wil Wel  steunt subsidieaanvraag van Vooruit.
Lunetten Wil Wel heeft het initiatief genomen tot  het opstellen van een subsidieaanvraag in het kader van Sociale Prestatie en Dagondersteuning van de Gemeente Utrecht. In samenspraak  het Wijkgezondheidscentrum, het Buurtteam en Lister (begeleid wonen) en LWW doet Vooruit de aanvraag en de andere partijen ondersteunen die. Het betreft thema’s waar de genoemde partijen direct of indirect mee te maken hebben. Zoals:

  1. Inzet Zuidbus versterken.
  2. De ontmoetingsplekken in de Musketon, Koppelsteede, Fort Luna en Lunet4 verstevigen.
  3. Continuering huisbezoeken 65+.
  4. Samenwerking met en eventueel ondersteuning bieden aan bewonerscommissie van de Koppel.
  5. Ondersteuning bieden aan initiatief op straatniveau om eenzaamheid te verkleinen en de mogelijkheden voor burenhulp te vergroten (bijvoorbeeld straatkringen of andere contacten in een straat stimuleren)
  6. Integratie van vitale en kwetsbare wijkbewoners versterken
  7. Een gezamenlijke website voor alle initiatieven in Lunetten zodat die makkelijke te vinden zijn: een wijkportal.
  8. Verstevigen vrijwillige inzet

Uitwerken kan pas geschieden nadat de subsidie door de gemeente is toegekend. Aan die uitwerking die onder de regie van Vooruit zal geschieden zal LWW vanuit haar rol en verantwoordelijkheden mede invulling geven..


Goede buren soms beter dan een verre vriend
Een van de werkgroepen van LWW houdt zich bezig met de vraag welke manieren er zijn om je buren in je straat of in je buurtje zodanig te kennen dat je je thuis/ prettig/ veilig voelt in je woonomgeving en dat je wat hulp durft vragen en geven als dat nodig is. We noemen dit soort manieren “straatkringen” , waarbij het zowel gaat om contact en ontmoeting als ook om “burenhulp”.
Begin dit jaar spraken we af dat we drie verschillende manieren zouden ontwikkelen, die pasten bij de woonsituatie en de ideeën van drie werkgroepleden. Een van de werkgroepleden stuurde zijn buren een brief en daarna een enquête om vraag en aanbod in beeld te hebben. Zijn verslag hiervan vind je met deze link.
Een ander werkgroeplid organiseerde een “zondags koffie-uurtje” waar buurtbewoners de kans kregen elkaar te ontmoeten en wat te leren kennen. En een derde werkgroeplid zocht bij haar buren in de flat bewoners die mee wilden denken over manieren elkaar wat beter te leren kennen en deze ook uit te voeren. Ondertussen heeft de eerste activiteit, een heel gezellige buurt barbecue, plaatsgevonden en hebben de initiatiefnemers besloten als groepje verder te gaan.
In de werkgroep wisselen we ideeën en ervaringen uit en inspireren we elkaar. Wil je meedoen? Meld je aan via contact@lunettenwilwel.nl



Lunetten Wil Wel aanwezig op Wijkdag Lunetten
Net als vorig jaar zal Lunetten Wil Wel met een kraam aanwezig zijn op de Wijkdag Lunetten die zaterdag 19 september gaat plaatsvinden. Kom gerust langs als u meer wilt weten over LWW. Vertel ons uw vragen, zorgen en suggesties voor prettig (samen) wonen in een aantrekkelijk Lunetten. Of bespreek met ons de mogelijkheden om vrijwilliger te worden. We zoeken nog voor allerlei activiteiten naar actieve wijkbewoners met een beetje tijd voor elkaar!
 
Activiteitenoverzicht De Musketon 2015-2016 is beschikbaar!
Stichting Vooruit en Lunetten Wil Wel hebben een overzicht gemaakt van alles wat er te doen valt in de Musketon! We weten zeker dat dit overzicht in een behoefte voorziet van veel wijkbewoners en van veel professionals in de wijk. Vanaf eind van de week zal het overzicht te vinden zijn op verschillende websites, zoals www.lunettenwilwel.nl, www.vooruitutrecht.nl, www.lunetten.nl en www.bollunetten.nl . Bent u niet in staat om het overzicht digitaal te kunnen ontvangen, kom dan op de Wijkdag bij onze kraam of loop binnen bij de Musketon. Daar zijn ook papieren exemplaren.
 


Samen werken!

Het bewonersinitiatief LUNETTEN WIL WEL (LWW) bestaat ruim een jaar. LWW is een organisatie die zich richt op plezierig wonen, welzijn en zorg in de wijk Lunetten. We zijn vrijwilligers onder het motto: “door Lunettenaren voor Lunettenaren”

Eén van de onderwerpen waar wij ons mee bezig houden is de veranderingen 

in de zorg specifiek voor Lunetten. In april hebben we over dit onderwerp

een wijkavond georganiseerd in samenwerking met in de wijk werkzame hulpver-

leners .

Uit deze avond is voortgekomen dat het Wijkgezondheidscentrum, het Buurtteam (sociaal), Vooruit (welzijnsorganisatie), Lister (begeleid wonen) en LWW, gezamenlijk optreden bij het aanvragen van subsidies en gezamenlijk zullen optrekken bij de uitwerking, zodra de subsidie daadwerkelijk is verkregen. Bij de aanvragen wordt ingespeeld op de behoeften zoals die in de wijk bestaan.  

 
Lunetten Wil Wel blijft op zoek naar vrijwilligers:

Een onderdeel van Lunetten Wil Wel  is de huisbezoekgroep .

Er zijn kwetsbare en /of oudere bewoners in Lunetten die een bezoekje op prijs stellen; vanuit het wijkgezondheidscentrum, het buurtteam en de wijkverpleging wordt steeds vaker een beroep op ons gedaan. Er zijn oriënterend gesprekken om op korte termijn (najaar 2015), in intensieve samenwerking met Vooruit (eerst verantwoordelijke) en het Wijkgezondheidscentrum, een wijkonderzoek te doen onder 65-plussers door middel van huisbezoeken. Vooruitlopend hierop zoeken we versterking van ons huisbezoekteam om samen aan deze uitdagende “klus” uitvoering te geven. Hoewel de details nog niet bekend zijn, is de verwachting dat het tijdsbeslag dat zal worden gevraagd voor deze activiteit overzichtelijk en relatief beperkt van omvang zal zijn. Uiteraard kan je daarna, als je wilt, deel blijven uitmaken van het vrijwilligersteam van LWW.  

 

Lijkt het je wat en heb je wat tijd geef je dan op via de website : 

www.lunettenwilwel.nl  of mail naar contact@lunettenwilwel.nl
 

 


 

Copyright © 2015 Lunetten Wil Wel
Op enig moment ben je in contact gekomen met Lunetten Wil Wel en daarom ontvang je deze nieuwsbrief. Lunetten Wil Wel is een nieuw wijkinitiatief van en voor bewoners rond wonen en leven in de Utrechtse wijk Lunetten. Ons doel: samen prettig oud worden in een aantrekkelijke wijk. Door nu leuke, zinvolle en helpende activiteiten met elkaar te ondernemen, smeden we banden voor een fijne, oude dag. contact@lunettenwilwel.nl | 0630420081 | www.lunettenwilwel.nl

Ons adres is:

Lunetten Wil Wel

Tirol 96

Utrecht, Utrecht 3524KN

Netherlands


Add us to your address book



uitschrijven    wijzig instelllingen

Email Marketing Powered by MailChimp