‘Mantelzorger in beeld’
De reizende fototentoonstelling ‘Mantelzorger in beeld’ over Utrechtse mantelzorgers is vanaf 16 juni 2017 te zien op diverse locaties in Lunetten. Het zijn manshoge portretten die voorzien zijn van korte teksten. De mantelzorgers zijn verschillend in leeftijd, culturele achtergrond en zorgsituatie.

‘Mijn nieuwe buren vroegen: ben jij mantelzorger?,’ vertelt Theo (68). Hij zorgt sinds 19 jaar voor zijn partner, die niet-aangeboren hersenletsel heeft. ‘Zij zien niet wat binnenskamers gebeurt, in ons hoofd, in onze relatie.’

Theo is één van de mantelzorgers die zich op uitnodiging van Steunpunt Mantelzorg Utrecht heeft laten fotograferen en tekst heeft geschreven over hoe hij zijn rol als mantelzorger ervaart.

Expositie
Doel van de expositie is dat mantelzorgers worden gezien door hun omgeving en door beroepskrachten in de zorg, zodat ze ook betere hulp krijgen. De tentoonstelling is eind 2015 voor het eerst getoond in het Utrechtse Stadskantoor. Sindsdien reist de expositie langs allerlei plekken waar mantelzorgers of beroepskrachten in zorg en welzijn komen. De tentoonstelling is te zien tijdens de openingsuren van de diverse locaties.

Locaties: De Musketon, Gezondheidscentrum Lunetten en Buurtteam Lunetten.

Samenwerkingspartners: Steunpunt Mantelzorg, Gezondheidscentrum Lunetten, Buurtteam Lunetten, Samen Lunetten en Vooruit.

 

Bovenstaande foto is afkomstig uit de tentoonstelling. De foto’s zijn gemaakt door Rogier Bos.