Theaterstuk ‘De liefde van een olifant’

Op zaterdag 17 december 2016 om 20.00 uur wordt het muziektheaterstuk ‘De liefde van een olifant’ opgevoerd in theater de Musketon in Lunetten. Dit stuk van Chris Baerveldt en Els van Dam wordt geregisseerd door Saskia Tilanus en uitgevoerd door wijkbewoners. Kaartjes zijn verkrijgbaar via de website en op zaterdag 10 december van 10-12 uur in de Musketon!

De pogingen van een olifant om de liefde van een verzorgster in een ouderencentrum te winnen, hebben rampzalige gevolgen voor het centrum. Maar de liefde van een olifant overwint alles. De plot is zoals je die van een opera verwacht: een liefdesgeschiedenis waar iets mis mee is en daar moet dan wat mee. Maar het gaat ook over het overleven van mensen (en dieren) in een idiote en vermarkte wereld.

Het stuk is voor iedereen goed te volgen. De tekst is ritmisch, ook buiten de liedjes, en soms net zo absurd als het echte leven. Qua stijl heeft ‘De liefde van een olifant’ veel van een vrolijke Brecht. De muziek en liedjes zijn in uiteenlopende stijlen gecomponeerd. Vroege en late barok, klassiek, kleinkunst, klezmer, pop, circusmuziek, Richard Strauss, Beethoven en Eisler, het zit er allemaal in. Regisseur Saskia Tilanus staat garant voor energieke en frisse uitvoering.

Zie voor meer informatie de website www.deliefdevaneenolifant.nl. Daar staan ook links naar een interview met de auteurs en samples van de liedjes.